TURİZM CENNETİ TURKIYE

TÜRKİYE CENNETİ ile ilgili görsel sonucuzeugma müzesi ile ilgili görsel sonucu
Turizm; insanların dinlenme, eğlenme, gezip görme, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliğe katılma amacıyla yaptıkları gezilere ve bunlardan doğan ilişkilere denir.Turizm, ülkeye canlılık ve gelir getirir.Bir ülkenin bacasız sanayisidir.Ülke sınırları içinde insanların turizm faaliyetlerine katılmasına iç turizm, bir ülkeden başka ülkelere yapılan turizm faaliyetlerine de dış turizm denir.

Turizmi etkileyen faktörler arasında iklim,yerşekilleri,bitki ve hayvan türleri,su kaynakları,tarihi eserler,kültürel degerler ve ulaşım vardır.Ülkemiz cografi açıdan hem avrupa hem asya yakasına  kıyısı olan,Avrupayı Asya kıtasınına baglayan çok önemli bir jeopolitik konumu olan bir ülkedir.Avrupa kıtası her yıl 500 milyon turist ağırlamaktadır. Bu rakamla Avrupa kıtası dünyanın en fazla turist çeken bölgesi olarak öne çıkmaktadır. Alman Bild gazetesi, 2015 yılında turistlerin en çok merak ettikleri Avrupa kentlerinin listesini çıkarmıştır ve listede Türkiye -İstanbul ilk sırada yer almaktadır.Dünyada en fazla turist alan ilk 10 ülkeyi sıralayacak olursak ;





1.İstanbul/Sultanahmet ve Ayasofya 
2.Prag 
3-Londra 
4-Roma 
5-Paris
 6-Zermatt 
7-Barcelona 
8-Göreme /Türkiye 
9-St.Petersburg-Rusya 
10-Atina 

Listeden de görüldügü üzere  en fazla turist çeken bölgelerinden ilk 10 dan 2 tanesi Türkiye de bulunmaktadır.



Uygarlıkların beşiği kabul edilen, çok zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan Türkiye, eşsiz doğal güzellikleriyle birlikte değerlendirildiğinde, turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumundadır. Özellikle dünyada iki büyük dinin üç milyar civarındaki mensubunu ilgilendiren tarihsel olayların cereyan ettiği bir ülke konumundadır. Türkiye, Hristiyanlığın inanç çekim merkezlerine sahip bir ülkedir. Hz. İsa’nın öğretilerini yaymaya çalıştığı, ilk kiliselerin kurulduğu ve Hristiyanlık tarihinin en önemli olaylarının yaşandığı yerdir. Türkiye’nin bu zenginlikleri paha biçilmezdir. Hristiyanlığın serpildiği yer Anadolu’dur. Anadolu’da Türklerin kendi dini olan İslamiyet’e ait eserlerin yanı sıra, çok sayıda kilise, sinagog ve diğer ibadethaneler de vardır. Bu eserler, Türkiye’nin rekabet gücünü arttırmakta ve diğer ülkelerden daha avantajlı duruma getirmektedir.Tabiki ülke genelinde olumsuzluklar yaşanmadıgı ve reklamın iyi yapıldıgı takdirde .

Türkiye’nin Turistik Değerleri
Türkiye tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır. Yine çeşitli iklim, bitki ve yer şekillerine sahip olması Türkiye’nin turizm potansiyelini artırmaktadır. Türkiye’nin turistik değerlerini doğal güzellikler ve tarihi zenginlikler olarak iki gruba ayırabiliriz.
a. Doğal Güzellikler
Ülkemizde turizm potansiyelinin önemli bir kısmını oluşturan doğal güzellikler içerisinde deniz turizmi önde gelir. Yazların erken başlaması ve uzun sürmesi, doğal ve temiz kumsalların varlığı deniz turizminin gelişmesinde etkili olmuştur. Bu güzelliklere maki, meşe ve çam ormanları ile masmavi körfezler eklenince bir çok yer turizm merkezi haline gelmiştir. Başta Antalya olmak üzere Marmaris,Bodrum,Kuşadası,Çeşme,Manavgat, Side, Kemer, Kaş, Fethiye deniz turizminin en fazla geliştiği yerlerdir.
Çoğu kez dar ve derin vadiler içerisinde akan akarsularımızın bazı eşsiz güzellikte manzaralara sahip çağlayanlar(Düden,Kurşunlu,Manavgat,Tortum) oluşturmaları ve rafting, kano gibi akarsu sporlarına elverişli olmaları nedeniyle (Çoruh, Dicle, Fırat, Sakarya, Seyhan, Ceyhan, Dalaman, Göksu) turizm bakımından önemli potansiyel oluşturmaktadır.
Ülkemize turist çeken yerlerden bir diğeri de göllerdir. Özellikle çok sayıda kuş türünü barındıran ve kuş cenneti olarak adlandırılan Manyas Gölü gibi sulak alanlar turistik açıdan önemlidir.
Türkiye’de yer yapısının kırıklı olması nedeniyle oluşan termal kaynaklar yaygındır. Bir çok hastalığın tedavisinde yararlanılan ve termal turizmin gelişmesinde etkili olan bu kaynakların başlıcaları; Bursa, Denizli, Afyonkarahisar, Balıkesir, Yalova, Ankara ve Sivas’ta bulunur. Akdeniz Bölgesi’nde yaygın olarak görülen mağaralar (Karain, İnsuyu, Damlataş vb) ile Mersin’deki Cennet ve Cehennem obrukları ile Pamukkale travertenleri gibi karstik süreçler sonucunda oluşan yer şekilleri turistik doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Ürgüp, Göreme ve Avanos çevresinde, yaygın olarak görülen peribacaları Türkiye’de en çok turist çeken yer şekillerindendir. Ülkemizdeki dağlar bir çok bakımdan olumsuzluklara neden olsa da doğal güzellikler ve kış turizmi açısından önemli potansiyele sahiptir. Kış sporlarının yapıldığı başlıca merkezler; Bursa (Uludağ), Bolu (Kartalkaya), Kayseri (Erciyes), Kastamonu (İlgaz), Erzurum (Palandöken), ve Kars (Sarıkamış) tır.
b. Tarihi Değerler
Tarih öncesi ve tarihi devirler boyunca ülkemizde çok çeşitli medeniyetler kurulmuştur.Bu medeniyetlerden kalan eserler Türkiye’yi dünyanın tarihi eserler bakımından en zengin ülkelerden biri haline getirmiştir.
Hititler döneminden kalma şehir kalıntılarına, Alacahöyük (Çorum), Kültepe (Kayseri), Aslantepe (Malatya)’da rastlanır. Ayrıca Van Gölü civarında Urartular’a, İç Batı Anadolu’da Friglere, Batı Anadolu’da İyonlar’a ait tarihi kalıntılar yer alır.
Selçuklular ve Osmanlılar’dan kalma eserler (camiler, hanlar, hamamlar, ve kümbetler) ülkemizin hemen her tarafında yaygın olarak görülür. Selçuklu eserleri Konya, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Erzurum’da, Osmanlı eserleri ise istanbul, Bursa ve Edirne’de yoğunlaşmıştır. Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerlerimiz anısına yapılan şehitlikler ile kurtuluş savaşı’nın yaşandığı alanlar çok sayıda turist çeken yerlerin başında gelmektedir

Türkiye'de görülmesi gereken yerler;
Dev heykeller mekanı Nemrut
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın antik kentini barındıran milli park içerisinde, aslan ve kartal heykellerinin arasinda 7 metreye varan dev heykeller bulunmaktadır. Bölge,benim gibi tarih meraklıları için oldukça  idealdir.
nemrut dagı ile ilgili görsel sonucunemrut dagı ile ilgili görsel sonucu


Doğayla iç içe bir kasaba-Amasra
Karadeniz'in şirin kasabalarından olan Amasra, doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla ile oldukça ilgi çekicidir.
amasra ile ilgili görsel sonucuamasra cenova şatosu ile ilgili görsel sonucu

amasra cenova şatosu ile ilgili görsel sonucuamasra cenova şatosu ile ilgili görsel sonucu


Amasya'nin nehir guzelleri
Şehrin merkezinden geçen Yeşilırmak'ın kenarında sıralanan ve geleneksel Osmanlı evinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan Amasya evleri ,nehiri,tarihi ile gezgin meraklılarına hitap etmektedir.
amasya ile ilgili görsel sonucuamasya ile ilgili görsel sonucu

Tarih ve gizem birlikte -Olimpos
Likya, Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan tarihi yapıları olan Olimpos'ta hem doğal hem gizemli bir tatil olanagı bulunmaktadır.Cıralı'da 3 bin yıldır yanan ateşi görebilir, dünyanin en güzel kumsallarından birinde denize girebilirsiniz

olimpos ile ilgili görsel sonucuolimpos ile ilgili görsel sonucu

Şirince: Ege'de bir Rum köyü
İzmir de Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km.doğusunda bulunan Şirince tarihi rum evleri,üzüm bağlari,şarapları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili tarihi çok iyi korunmuş bir Rum köyüdür. Buradaki eski rum evleri 19. yuzyıl Anadolu mimarisini yansıtmaktadır.
şirince ile ilgili görsel sonucuşirince ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın sörfçüsü burada-Alaçatı 
Alaçatı, her milletten sörfçünün yılın hemen hemen tüm zamanında rüzgarının uygunlugu nedeni ile sörf yapmak için geldikleri yerlerin başında gelmektedir.Doğal güzellikleri, Alaçatı mimarisi evleri ile ve yetiştirilen doğal ürünleriyle oldukça çok turist almaktadır.


alaçatı ile ilgili görsel sonucualaçatı sörf ile ilgili görsel sonucu

Köyceğiz, tarih ve doğa...
Bir liman kenti olarak tarihi 4 bin yıla dayanan şehrin, tercih edebilebilecek çok farklı özellikleri bulunmaktadır.Örneğin,Sultaniye köyünde termal kaplıcalara gidebilir, Yayla köyü ve Gökçeova'da safari yapabilir,yat turlarına katılabilir ve tertemiz denizinde yüzebilirsiniz.
köycegiz ile ilgili görsel sonucugökçeova da safari ile ilgili görsel sonucu
Kalem ustalarının çilehanesi-Sinop Cezaevi
Selçuklular döneminde inşa edilen Sinop Cezaevi, 1997 yılına kadar siyasi mahkumların gönderildiği cezaevi olarak varlığını sürdürmüştür.Müzeye dönüştürülen hapishanede Refik Halit Karay, Sabahattin Ali ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimler kalmıştır.

sinop cezaevi ile ilgili görsel sonucusinop cezaevi ile ilgili görsel sonucu

Doğada sessiz bir tatil-Datça 
Datça dogal güzellikleri,masmavi tertemiz denizi,Can Yücel sokagı ve evi ,tarihi dokusu,eski Datça evleri ile doyumsuz güzellikler sergilemektedir.Datça'nın şeffaf sularında balık avlayabilir ,yakın yerlere tekne turuna çıkabilirsiniz. Sit alanı olarak belirlenen köy, denizi ve doğayı sevenler için iyi bir tatil imkanı sunuyor.
datça ile ilgili görsel sonucudatça ile ilgili görsel sonucu

Denizi de doğası da eşsiz-Ölüdeniz
Fethiye'ye bağlı Öludeniz'de, dünyanın en güzel kumsalında denize girebilir, Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası'nı görebilir, Babadağ'dan yamaç paraşütü yapabilirsiniz
ölüdeniz ile ilgili görsel sonucuölüdeniz ile ilgili görsel sonucu

Kanyonda sürpriz yolculuk-Saklıkent
Fethiye-Antalya arasındaki 18 km. uzunluğundaki Saklıkent, olağanüstü güzellikler sunan bir vadidir. İlerlemek için kayalara tırmanacağınız ,suların içinden geçerek yürüyeceginiz doga ve trekking severler için oldukça ideal bir yerdir.

saklıkent fethiye ile ilgili görsel sonucusaklıkent fethiye ile ilgili görsel sonucu
Konya
Konya, tarihi ve kültür mirası ile tam bir açık hava müzesi konumunda bir şehirdir.Hz. Mevlana'nın iklimini hissetmek,onu yaşamak ,ögretilerini,mesnevi kültürünü yakından tanımak isteyenler için oldukça ilgi çekici bir şehir
konya mevlana ile ilgili görsel sonucukonya mevlana ile ilgili görsel sonucu

Uzungöl 
Uzungöl için dağların arasına gizlenmiş bir düş bahçesi diyebiliriz.Yeşilin binbir tonu, rengarenk çiçekler ve yayla serinliği ,rahatlamak ,sakinleşmek için oldukça ideal.

uzungöl genel bilgi ile ilgili görsel sonucuuzungöl genel bilgi ile ilgili görsel sonucu

Kapadokya anlatılmaz, yaşanır
Kapadokya-güzel atlar beldesinde balon turu yapabilir,peri bacalarının oluşturdugu şehirlerde jeolojik oluşumları inceleyebilir,tarihi kiliselerde,kanyonlarda ve tarihi yeraltı şehirlerinde dolaşabilirsiniz.
kapadokya güzel atlar ülkesi ile ilgili görsel sonucukapadokya güzel atlar ülkesi ile ilgili görsel sonucu

Kapadokya

Bir masal şehri Harran ve Mezapotamya ovası 
Şanlıurfa'nın 45 km. güneydoğusundakı Harran, Mezopotamya ile Akdeniz'i birleştiren önemli bir durak noktası. 5 bin yıllık bir geçmişe sahip. İlk çağlardan beri önemli kültür merkezi.

harran ile ilgili görsel sonucuharran ile ilgili görsel sonucu

mezopotamya ovası ile ilgili görsel sonucumezopotamya ovası ile ilgili görsel sonucu

Sinan'ın şaheseri Selimiye-Edirne 
Edirne Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın başyapıtlarindan biri. Aynı zamanda Osmanlı-Türk mimarisinin de doruk noktası. İçeride bulunan çinilerin, hatların, mermerlerin ve işlemelerin hepsi ise ayrı bir sanat eseri.

edirne selimiye ile ilgili görsel sonucuedirne selimiye ile ilgili görsel sonucu
Ege'nin beyaz incisi-Pamukkale 
Denizli'de bulunan ve Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi'nin de yer aldığı bölgeyi, hem bir doğa harikası hem de tarihi bir mekan olarak gezebilirsiniz

pamukkale ile ilgili görsel sonucupamukkale ile ilgili görsel sonucu

pamukkale antik havuz ile ilgili görsel sonucupamukkale antik tiyatro ile ilgili görsel sonucu

Hem Selçuklu hem Osmanlı-İshakpaşa sarayı 
Doğubeyazıt'ın 5 km. uzağında sarp kayalar üzerine kurulmuş 116 odalı İshakpaşa Sarayı, Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini birleştiren bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.
ishakpaşa sarayı ile ilgili görsel sonucuishakpaşa sarayı ile ilgili görsel sonucu

Antik güzel Aspendos
Aspendos, amfitiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Antalya'nın 49 km. batısında yer alıyor. M.S. 2. yy'da Romalılar tarafından inşa edilen tiyatro 15 bin kişi kapasitesi ile en iyi korunmuş eski yapılardandır.
aspendos ile ilgili görsel sonucuaspendos ile ilgili görsel sonucu
Uluslararası üne sahip-Noel baba klisesi 
Uluslararası bir üne sahip Demre'de Noel Baba Kilisesi, Myra antik kentinin dağa ustalıkla oyulmuş kaya mezarları görülmeye değer .Kaş'a 40 km. mesafede bulunmaktadır.

noel baba kilisesi ile ilgili görsel sonucunoel baba kilisesi ile ilgili görsel sonucu

myra antik kenti ile ilgili görsel sonucumyra antik kenti ile ilgili görsel sonucu
Ordu- Boztepe
Ordu doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği bir il. Karadeniz'in en temiz kumu ve en uzun sahil şeridine sahip. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı şehri, Boztepe'den seyretmenin keyfine doyum olmaz.
ordu boztepe ile ilgili görsel sonucuordu boztepe ile ilgili görsel sonucu

İznik'e bir gün ayırın
Yolunuz Bursa'ya düştüyse İznik'i de mutlaka görmelisiniz. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin kol kola verdiği bu şirin ilçe Bursa'ya bir saatlik mesafede. Çinileri de dünyaca ünlü.

iznik çini ile ilgili görsel sonucuiznik gölü ile ilgili görsel sonucu
Yedi renkli göl Eğirdir
Isparta sınırları içindeki Eğirdir Gölü'nün manzarası yılın her mevsimi harikadır.Genelde cam göbeği renginde olan göl; bazı gün ve saatlerde değişik renklere büründüğü için halk arasında yedi renkli göl olarak anılmaktadır.

eğirdir ile ilgili görsel sonucueğirdir ile ilgili görsel sonucu

Kutsal balıklara yem atın-Şanlıurfa 
Balıklıgöl, (Aynzeliha ve Halil-ur Rahman Gölleri ) İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinmektedir.Bu iki göl Urfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.

şanlıurfa ile ilgili görsel sonucuşanlıurfa ile ilgili görsel sonucuAynzeliha ve Halil-ur Rahman Gölleri ile ilgili görsel sonucuAynzeliha ve Halil-ur Rahman Gölleri ile ilgili görsel sonucu

Mardin'i görmeden olmaz
Taşın insan yaşamındaki yerini, insan emeğinin taşı nasıl şekillendirdiğini görmek ve dinlerin, mezheplerin harman olduğu şehri gezmek isterseniz hayran olunacak güzellikteki şehir Mardini muhakkak görmelisiniz.

mardin ile ilgili görsel sonucumardin ile ilgili görsel sonucu

Van Gölü'nde günbatımı
Van kültürel birikimi ve doğal güzellikleri, yöresel dokusuyla Anadolu'nun motiflerini yaşatabilen bir kentdir. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölünün  üç de adası vardır. Bu adalardan en meşhuru Akdamar adasıdır.
van gölünde gün batımı ile ilgili görsel sonucuvan gölü ile ilgili görsel sonucu
van gölü akdamar adası ile ilgili görsel sonucuvan gölü akdamar adası ile ilgili görsel sonucu

Doğal serinlik Ayder Yaylası
Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı yayla Çamlıhemşin ilçesine 16 km. mesafededir. Ayder, zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biridir.
ayder yaylası ile ilgili görsel sonucuayder yaylası ile ilgili görsel sonucu
Alanya -Damlataş magarası 
Alanya için çok rahatlıkla bir mağaralar kenti diyebiliriz. Dünyaca ünlü mağarası Damlataş'tır. Mağara, büyüleyici güzelliğinin yanı sıra astım hastalarına iyi gelen havasıyla da bilinmektedir.
alanya damlataş ile ilgili görsel sonucualanya damlataş ile ilgili görsel sonucu

Açık hava müzesi Harput
Elazığ'a 5 km. mesafedeki Harput ilçesi bir açık hava müzesi görünümündedir. Müzesi, kalesi, Ulu Camii, Meryem Ana Kilisesi ve Buzluk Mağarasıyla görülmeye değer bir turizm merkezidir.

harput ile ilgili görsel sonucuharput meryem ana kilisesi ile ilgili görsel sonucu

harput buzluk magarası ile ilgili görsel sonucuharput ile ilgili görsel sonucu
Bolu-Yedigöller
Dağların arasındaki vadilerde zamanla oluşan ve yan yana sıralanan göller Yedigöller olarak anılmaktadır. Doğa meraklıları için ideal bir mekandır.

bolu yedigöller ile ilgili görsel sonucubolu yedigöller ile ilgili görsel sonucu
Gelibolu Yarımadası'nda tarih
Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası, adeta bir savaş müzesi görünümündedir. Çanakkale'de bulunan şehitlik, birçok ziyaret mekanı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
gelibolu yarımadası ile ilgili görsel sonucugelibolu yarımadası ile ilgili görsel sonucu

Antik kentte gizemli yolculuk-Efes Antik kent 
İzmir'in Selçuk ilçesi yakınlarındaki 4 bin yıllık Efes Antik Kenti, kiliseleri, çarşıları, mağaraları, çeşmeleri ile en çok ilgi çeken turistik mekanlardandır.
efes antik kenti ile ilgili görsel sonucuefes antik kenti ile ilgili görsel sonucu
İlk uygarlıklardan bugüne-Karain magarası 
Karain mağaraları, Türkiye'nin en büyük ve aynı zamanda içinde insan yaşayan dogal mağaraları arasında yer almaktadır.

karain mağarası ile ilgili görsel sonucukarain mağarası ile ilgili görsel sonucu

Bolu-Gölcük 
Bolu'nun yanıbaşında kıvrıla kıvrıla çıkan bir yolla ulaşılan Gölcük, bir minyatür göl olarak karşımıza çıkmaktadır.Daha büyük bir gölün yer aldığı Abant ise, keyifli bir yürüyüş yapmak, pedal çevirmek, fayton gezintisi için oldukça idealdir.
bolu gölcük ile ilgili görsel sonucuabant ile ilgili görsel sonucu

Gaziantep -Mozaik kent Zeugma
Gaziantep ili, Nizip ilçesinde yer alan antik şehir, Roma döneminden kalan mozaikleri ile tarih severler için oldukça ilginç görseller sunmaktadır.

zeugma antik kenti ile ilgili görsel sonucuzeugma antik kenti ile ilgili görsel sonucu
Kars-Ani Harabeleri-Cami ve kilise bir arada
Kars'ta, farklı uygarlıkları simgeleyen eserlerin bulunduğu Ani Harabeleri, en cazip turizm merkezlerinden biridir. Farklı uygarlıklara ait cami, kilise, kervansaray ve manastırın yer aldığı mekan tarihseverlere hitap etmektedir


kars ani antik kenti ile ilgili görsel sonucukars ani antik kenti ile ilgili görsel sonucu
Artvin'in her köyü bir yayla
Artvin'in yüzde 51'ini yaylalar oluşturmaktadır. Burada, Sahara Yaylası (Savsat), Bilbilan Yaylasi (Ardanuc), Kafkasor Yaylası'nı (Merkez) görebilirsiniz. Vadiler de bunların arkasından gelmektedir.


artvin yaylaları ile ilgili görsel sonucuartvin yaylaları ile ilgili görsel sonucuartvin yaylaları ile ilgili görsel sonucuartvin yaylaları ile ilgili görsel sonucu

artvin sahara yaylası ile ilgili görsel sonucuartvin kafkasör yaylası ile ilgili görsel sonucu

Kazdagları-Tarih, oksijen ve trekking!
Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunan Kazdağları, yemyeşil doğası, tarihi kalıntıları, dereleri ve şelaleleriyle görülmeye değer bir beldedir.
kazdagları ile ilgili görsel sonucukazdagları ile ilgili görsel sonucu
Safranbolu-Anadolu'nun bütün güzel evleri
Karabük'e bağlı bir Karadeniz kasabası olan Safranbolu, klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle tanınmaktadır.Türkiye'de 'Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 9 kültürel varlıktan biridir.
safranbolu ile ilgili görsel sonucusafranbolu ile ilgili görsel sonucu
 Hasankeyf-Kültürlerin kavşak noktası
Mardin ve Batman arasında yer alan Hasankeyf, konum itibarıyla kültürlerin kavşak noktasında bulunmaktadır.
hasankeyf ile ilgili görsel sonucuhasankeyf ile ilgili görsel sonucu
Mersin-Adem Kayalar 

Mersin'de, Silifke ile Erdemli ilçeleri arasındaki sarp yamaçlarda bulunmaktadır. Milattan  önce 3. yüzyılla milattan sonra 3. yüzyıl arası yapılmış olduğu tahmin edilen bu eşine zor rastların kabartmaların ismi Adam Kayalar.Adam Kayalar, iki gruba ayrılmış şekilde bulunmaktadır.Birincisi, Şeytan Deresi Vadisinde kanyonun kayalarına oyulmuş olan kaya kabartmaları, ikinciyse, vadinin kuzeydoğusunda bulunan kale, burç ve yerleşim yerlerinden günümüze kalan kalıntılar.Helenistik Dönemde de aynı bölgede çok fazla kalenin var olduğu ve bölgenin özellikle askeri bölge olarak kullanıldığı düşünülmektedir.Yaklaşık 250 yılda yapıldığı düşünülen Adam Kayalar, incelemelerden sonra çerçevelerin altında bulunan yazılarda ölen rahiplerin isimlerinin yazılı olduğu anlaşılmıştır.Kabartmalar 9 çerçeve içerisinde 11 erkek, 4 kadın, iki çocuk, bir dağ keçisi ve Roma kartalı figürleri bulundurmaktadır.

mersin adam kayalar ile ilgili görsel sonucumersin adam kayalar ile ilgili görsel sonucu

Yaklaşık 250 yılda yapıldığı düşünülen Adam Kayalar, incelemeden sonra çerçevelerin altında bulunan yazılarda ölen rahiplerin isimlerinin yazılı olduğu anlaşılmış.

Kabartmaların yapılış amacıysa bölgenin kutsallaştırılarak önemli kişilerin kabarmalarını yapıp onlara duyulan minneti göstermektir.

Bu isimlerden yola çıkarak yazıların milattan sonra 2. yüzyılda yazıldığı söyleniyor. Yapım aşaması 250 yıl olunca, kabartmalar arasındaki tarz farkları da göze çarpıyor.

Defineciler, doğal koşullar ve çok uzun süre hiçbir önlem alınmamasından dolayı biraz tahrip olup bozulmalar yaşansa da bu kabartmalar hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Rize ;

Rize`deki belli başlı yaylalar İkizdere ilçesinde Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla, Cimil; Çayeli`nde Hazende; Hemşin`de Ambarlı; Çamlıhemşin` de Ayder, Pokut, Aşağı ve Yukarı Kavron, Elevit, Nafkar, Karunç, Garmik, Haçivanak, Hapivanak, Tirevit, Kale, BaşYayla, Hacivarak, Palovit, Çaymakçur, Amlakit, Golezana,petran ve samislat yaylalarıdır.Bunlardan ayder,anzer ve yukarı kavron yaylaları en turistik yaylalardır.


rize yaylaları ile ilgili görsel sonucurize yaylaları anzer ile ilgili görsel sonucu

Rize

Karagöl -Artvin

 Artvin Karagöl Artvin’in Borçka ilçesinde yer almaktadır. Doğa harikası olan Karagöl de doğa ile baş başa kalabilir arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile o muhteşem doğayı fotoğraflayabilirsiniz. Bir heyelan gölü olan Karagöl 1900’lü yılların başında bugün Klaskur olarak bilinen yaylanın yakınında bulunan bir tepenin kayması sonucu Klaskur Deresi’nin önünü kapatması ile oluşmuştur. Doğa ve yürüyüşü sevenler için oldukça güzel ve nezih bir ortamdır
karagöl artvin ile ilgili görsel sonucukaragöl artvin ile ilgili görsel sonucu

Karagöl, Artvin

Cennet vatan Türkiyede daha çok görülesi  tarihi,dogal ve kültürel zenginliklerimiz vardır.Türkiye gezilerinizde yukarıda anlattıgım tüm bölgeleri içeren Jolly tur-Külenler turizm şirketimizin(telefon:02324460875-02324461857-05365243944-Akdeniz Mahallesi, Şehit Fethi Bey Cad. 122/G, 35210 Konak/İzmir) kültürel turlarında deneyimli rehberlerimiz eşliginde tüm bölgenin dogal güzelliklerini keşif yapabilir,tarihini ögrenebilir ve zevkli günler geçirebilirsiniz.
Haydi Türkiye cennet vatanımızın tüm güzelliklerini görmeye ,tarihini ögrenmeye ve bu arada çılgınca eglenmeye varmısınız ? 
TÜRKİYE CENNETİ ile ilgili görsel sonucujolly tur külenler turizm ile ilgili görsel sonucukülen  turizm ile ilgili görsel sonucu


Yorumlar