VER COŞKUYU

tatildeki ruh halimiz ile ilgili görsel sonucutatildeki ruh halimiz ile ilgili görsel sonucu
Hayat adeta bizi mutsuz etmek için birbiriyle yarışa girmiş gerçekler ile  nerdeyse üstümüze üstümüze gelmekte. Yoğun hayat temposu, trafik, dünya ve ülke gündemi,siyaseti  bir de üzerine kişisel hayatımızda karşımıza çıkan zorluklar,kötü şeytanlaşmış insanlar,yargısız infaz edilme,iş stresi ,çekememezlikler,kıskançlıklar da eklenince insan mutsuzluk denizinde nerdeyse kayboluyor.Bu kadar hayatta zorluklar varken mutsuz olmak çok ama çok kolay ama ya mutlu olmak ?
ruh beden ve zihin tatili ile ilgili görsel sonucu
Mutlu olmak için yapabileceğimiz şeyler arasında yaşanmış,eski nostaljik anılarımızı hatırlamak kadar,gelecekte yaşanacak bize  güzel anılar oluşturabilecek,daima hatırlanınca yüzümüzde bir gülümseme bırakacak olanları planlamak da var.Yoğun iş temposundan uzaklaşmak, rahat bir nefes almak için planlanan hafta sonu kaçamakları veya yaz tatili için çizilen sahil rotaları ,yurt içi-yurt dışı turlar,otel konaklamaları,seyahat etmek,yeni yerler keşfetmek de mutluluğumuzu arttırmak için gereken etkili yöntemler arasındadır.
Yapılan çalışmalar mutluluk ve tatil planları yapmak arasında enteresan bir ilişki olduğunu kanıtlamaktadır.Yapılacak tatili planlamak,mutluluk artışına tatil yapmaktan daha büyük bir ivme kazandırmaktadır.Bu mutluluğun etkisi de insan vucudunda yaklaşık 8 hafta sürmektedir.Bu hiç de yabana atılır bir süreç degildir.
Günümüzde yaşam koşullarının ağırlaşması, yaşanan ekonomik krizler ve yoğun iş temposu gibi faktörlerin artması, mutluluk kavramına duyulan ihtiyacı da gündeme getirmektedir.İnsana mutluluk veren etkenlerden biri de tatile çıkmaktır.Tatil hayali bile bizi gülümsetmeyi,güzel hayaller kurmamızı ve dolayısıyla mutlu olmamızı saglar.
Bir tatil çok keyifli olmasa bile daha sonra bu tatil anılarının hatırlanması dahi mutluluğu artırıcı bir özellik olarak gösterebilmektedir. Tatiller, iş ve stresten uzak, rahatlatıcı zamanlar olarak ifade edilmelerinin yanında; seyahat ile ilgili edinilen deneyimlerin ,kazanımların  insanların  mutluluğunu artırdığı gözlemlenmiştir.
mutlu kişi ile ilgili görsel sonucu
Tatile hepimiz farklı anlamlar yükleriz.Tatil anlayışı kimileri için gece gündüz ara vermeden eğlence, kimileri için sadece dinlence, kimileri içinse kaçış ve yenilenme demektir . Son zamanlarda farklı anlayışların buluştuğu ortak bir payda var. Eğlenerek bedenimizi, dinlenerek ruhumuzu, unutarak da zihnimizi tatile çıkaracağımız programlar arıyoruz. Yeni trendimiz; ruhumuz, bedenimiz ve zihnimiz.Bunların her birini yanımıza alarak tatile çıkıyoruz!

ruh beden ve zihin tatili ile ilgili görsel sonucu

Peki nedir bu tatilin açılımı? Nereye gitmeli ve ne yapmalıyız?
Aslında gidilen yerden çok, sonucu tatile çıkmadan önceki beklenti ve ruh halimiz belirler . Diyelim ki Mykanos’a ya da İbiza’ya gitmeye karar verdiniz. Bu seçimizde sizi motive eden, sınırsızca eğlenmek, yeni insanlarla tanışmak, maceralara atılmak ve mevcut hayatınızdan kaçmak olabilir. Evet bedeniniz tatilde, peki ya ruhunuz? o da tatil de mi yoksa hala işteki ,evdeki veya günlük hayatınızın sorunları ile mi ilgileniyor,beden tatildeyken ruhun hala sorunlarla boguşmakta ise o tatil tam da bir tatil olmaktan çıkar.

Hayatın her alanında olduğu gibi, tatilde de denge çok önemlidir. Eğlence ile rahatlama ve gevşemeyi, bir nevi hayata mola vermeyi saglamamız gereklidir.Böylece eski hayatımıza geri döndüğümüzde kendimizi bunalımda yorgun  veya motivasyonu düşük hissetmeyiz. Tatilin amacı insanın rutin uğraşılarından sıyrılıp yeni düşünce ve duygulara yer açabilmesidir.‘Şimdi’yi yaşamak ve o andan zevk almayı bilmek  dünyanın neresine giderseniz gidin hem bedeninize, hem ruhunuza hem de zihninize iyi gelecektir.

Yaşadığınız ufak mutlulukların değerini bilmek mutlu olmanın en basit yöntemlerinden biridir.Bu ufak mutlulukları not edin, arkadaşlarınızla paylaşın ve başka insanların yardımlarına, desteklerine müteşekkir olun.
mutlu kişi ile ilgili görsel sonucu
Gördüğünüz gibi mutlu olmak o kadar zor değil.Bize mutluluk veren yöntemlerinden biri olan tatile çıkarak mutluluğu elde edebilirsiniz.Mutlu olan kişinin yüzünde gülümseme oluşur,cildinde canlanma olur,gözleri ışıldar ve enerjisi artar,deyim yerindeyse hayat ışıgı parlar .
O zaman haydi mutluluga koşalım ,tatile çıkalım .
ruh beden ve zihin tatili ile ilgili görsel sonucu





<script data-ad-client="ca-pub-2044130004774486" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Yorumlar