VİZE REDDİ ALMAK İSTEMİYORSANIZ ;


VİZE ALMA VE REDDİ ile ilgili görsel sonucuVİZE ALMA VE REDDİ ile ilgili görsel sonucu
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler tatil günlerini değerlendirmek,iş seyahatleri,turlar,gezmek görmek ,akraba ziyaretleri veya çeşitli sebepler için  yurtdışına çıkmak istemekte ve bu nedenle  vizeye ihtiyaç duymaktayız. Bildiğiniz üzere yurtdışı seyahatlerde Türk vatandaşlarının en büyük problemlerinden biri vize almaktır. Avrupa’daki birçok ülke Schengen bölgesine dahil oldukları için bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının bu ülkelerde vize alma zorunluluğu bulunuyor.

Bunlardan bazılarının yurtdışında yaşayan akraba veya arkadaşları bulunmakta ve onların davetiyeleri ile vize başvurularını yapmaktadır; bazıları da bu başvurularda sadece kendisi ile ilgili istenen sosyal ve ekonomik şartları gösteren belgeleri ibraz etmektedirler. Vize koşullarını sağlayan kişiler kısa zamanda vizelerini almakta ve dilediği ülkeye giriş yapabilmektedir.

Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.
Vizeler, seyahat edilecek ülkenin 
1. Büyükelçiliğinin Konsolosluk Bölümünden;
2. Başkonsolosluğundan veya
3. Konsolosluğundan alınır.
4. Bazı ülkeler, Fahri Başkonsoloslukları veya Fahri Konsoloslukları aracılığıyla da vize verebilmektedirler.
5.Günümüzde artık pek çok konsolosluk aracı kurumlar aracılıgı ile vize vermektedirler
Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, hususi, umuma mahsus pasaport veya seyahat belgesi)  ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. 
Bir vize başvurusunda ;Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür.Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır.
Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren bir yıl veya  vize tarihlerinizden,giriş çıkışınızdan önce en az 6 aylık pasaportunuzun  olmasına özen göstermelisiniz.
Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir.
Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur.
Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz.
Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır.
Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir.
Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır.
İşsiz iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir.
Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. 
Bazı hallerde Konsolosluklar veya Elçilikler, vize başvurusunda hiç istemedikleri bir belgenin olmamasından dolayı veya gerekli ek belge ve bilgilere ihtiyaç duymalarından ötürü, vize başvurularını reddedebilmektedirler. Bu halde red cevabını aldıktan itibaren, bu kişilerin 3 aylık itiraz süresi başlar. Bu itirazlar doğrudan Büyükelçiliklere yapılır.

( Vize başvurusu yaparken red alma riskine en az şekilde girmek için bu konuda deneyimli,işine vakıf bir Türsab A grubu bir seyahat acentası olan Külenler Turizm (tel:0232/4460875-02324461857-05365243944-Şehit fethi bey caddesi No:122/G Pasaport -Konak-İZMİR)e başvurmanız halinde deneyimli vize kadromuz ile hizmetinizdeyiz),lakin acentamız vize alımlarında hiçbir zaman vize garantisi vermez,vize verme hakkı sadece  konsoloslukların insiyatifindedir.Lakin deneyimli bir seyahat acentası size eksiksiz,düzenli evrak hazırlama ve iş takibi ve minimum risk sunar.Vize alırken eğer bir kere parmak izi verdiyseniz schengen vizenizin alt kısmında “vıs” şeklinde bir ibare yer alır. Kural gereği, bir kere parmak izi veren başvuru sahibi, sonraki ilk parmak izini 5 yıl sonra verir.Parmak izi verme zorunluluğu 5 yılda birdir.Vize acentamızda yapılırken eger pasaportunuzda vıs ibaresi varsa 5 yıl içindeki vize alımlarınızda bize sadece pasaport ve istenen evrakları göndermeniz yeterlidir.Vizeniz siz yorulmadan,konsolosluga gelmeden alınıp size teslim edilir eger şehir dışında iseniz de kargo ile adresinize gönderilir.
Büyük umutlarla yapılmış bir başvurunun hüsranla biten sonu  vize reddidir.Düşünsenize onca hayaller kurulmuş planlar yapmışsınız.Vize için gereken tüm  evrakları  toplanmış, para harcamış bir de sıra beklemişsiniz. Sonrada vize reddi almışsınız.Nasıl büyük bir hayal kırıklıgı ve hüsran degil mi .
Vize Reddi Almamak İçin dikkat edilmesi gerekenler ;
1-Eksik Evrak
Vize alacağınız ülkenin hangi evrakları istediğini çok sıkı kontrol edin. Güncellenmiş bilgileri atlamayın. Sizin için hiç onemi olmayacakmış gibi gözüken bir evrak onların olmazsa olmazı olabilir. Seyahat sigortası, maddi evraklar, önceki vizeler ve pasaportlar, vereceğiniz fotoğrafın gerekli şartlara uygun olması tahmin ettiğinizden çok daha önemli olabilir.Vize başvurusunda eksik evrak yüzünden vize başvurusuna red alabilirsiniz.
2-Otel Uçak Rezervasyonları
Başvurduğunuz ülke için gideceğiniz tarihlerde yapılmış otel, uçak rezervasyonlarınız mutlaka tam olsun. Otel ve uçak bileti rezervasyon dökümanlarınızı mutlaka vize müracaatı dosyanıza eklemiz gerekir.
3-Maddi evraklara dikkat
Hesabınızda sizin adınıza en az 5-6 bin TL olmalıdır.Bu gideceginiz ülkede kaldığınız süre içinde masraflarınızı kendinizin karşılayabileceğinizin göstergesidir. Bu yoksa bile anne baba, patron, yada bir hayırsever sponsor bulmanız gereklidir.Öğrenci iseniz okulunuza devam ettiğinize dair  ögrenci belgesi v.b gibi tüm evrakları eksiksiz vermelisiniz.
4-Garantör Firma Uyarıları
Yeni işe girdiniz, ve hemen vize başvurusunda bulundunuz. İşte vizeye red almak için bir sebep.  Mümkünse işyerinizde en az 6 ay çalışmadan vize başvurusunda bulunmayın. İlla bulunacaksanız fuar, toplantı vb. sebeplerle ‘ticari vize’ başvurusu yapın. Bu durumda karşı firmadan davetiye mektubu, organizasyon evrakları ve şirkette olmazsa olmaz pozisyonunuzu belirten evrakları hazır edin.
5-İlk gideceğiniz ülkeye başvuru
Shengen vizesi ile Avrupa’da bir çok ülke gezebilirsiniz. Ancak ilk giriş yapacağınız ülke vize başvuru yaptığınız ülke olsun.Başka ülkeden alıp başka ülkeden giriş yapma şansınız da olabilir. Ama bir dahaki başvuruda bu vize aldıgınız ülke için olumsuz bir sebeptir.Eger bu ülkeden tekrar vize almak isterseniz ülke vizesini oldukça zorlaştırılabilir 
6-Uzun süreli vize
İlk vize başvuruz ise bonkörlük beklemeyin. İlk başvurular genellikle kısa süreli ve tek girişli verilir. Vizelerinize uymak, devamlı aynı ülkeye başvurup güven oluşturmak daha uzun süre vize alabilmenin baş şartlarındandır.
7-Geçmişe Dikkat
Başvurduğunuz ülkeye daha önce gitmiş ve dönmemiş akraba, eş, dost var mı?. Başkası sizi bağlamaz elbette. Ama daha evvel Amerika’ya gitmiş ve halen orda kaçak yaşayan uzak bir akraba bile sizin vizenizi yakabilir. Kim nerden bilecek demeyin. Vize evrakları incelenmesi neden bu kadar uzun sürüyor sanıyorsunuz? Adını bile  bilmediğiniz eş-dostunuz bile size vize alımında zarar verebilir.Veya isminiz oldu ya bir terör olayına karışmış birinin ismine benziyor bu bile vize alamamanıza bir nedendir.
8-Pasaportta bamlanmış ülkeler
Maalesef bu bir şehir efsanesi değil. Kesinlik olmamakla birlikte kimi ülkeler bazı yerlere gitmişseniz size vize vermeyebilirler. Örneğin Amerika vizesi almak isterseniz yakın tarihte İran, Irak, Suriye vizeniz olmasa iyi olur. Aynı şey Shengen vizesi için de geçerli. Ya da artık kimseye turistik vize vermeyen Çin için bile ticari vizelerde sonu ‘istan’ile biten ülkeler istenmeyen sayılıyor. Yani yakın tarihte, Kazakistan, Türkmenistan, Lübnan, Arabistan gibi ülkelere gitmiş olmanız tedirginlik yaratıyor.Veya  yavru vatan Kıbrıs'a T.C pasaportunuz  ile girerseniz( Kıbrıs girişlerinde nüfus cüzdanınız yeterlidir) sonra yunanistan vizesi almanız nerdeyse imkansızdır.
9-Daha evvelki vize reddi
Pasaportunuzda daha evvel aldığınız vize red cevapları  büyük eksidir.Bu maça 1-0 yenik başlamak gibidir.Bu durumda geçmişe sünger çekmek, paraya kıyıp yeni bir pasaport almak en iyisidir. Daha evvel aldığınız ve halen geçerliliğini sürdüren vizeleriniz için yolculuk sırasında eski pasaportunuzu da yanınızda bulundurup kullanabilirsiniz. Pasaport değişse bile süresi devam eden vizeler geçerlidir.
10-Ülkeler arası ikili ilişkiler
Bütün şartlarınız tam,maddi belgeleriniz dolu ve eksiksiz olsa bile bazen vize alamamak mümkündür. İki ülke arasındaki dönemsel krizler, başvurduğunuz ülkedeki olağan üstü durumlar. Bazen hiç sebep yokmuş gibi gözükse de vizenize olumsuz cevap alabilmeniz bu sebeplerden olabilir. Bu durumda asla umutsuzluğa kapılmayın. Vize reddinize bir dilekçeyle itiraz edebilirsiniz,kimi zaman yapılan bu yanlışlığı düzelttirebilirsiniz.

Üç ay içerisinde yapılan bu itirazlarda, haksız yere vize başvurusu reddedilen kişiler, vize koşullarını sağladıklarını delilleriyle birlikte ortaya koymalıdır. Vize başvuru numaraları altında hazırladıkları dilekçe ve eklerinde deliller ve istenen ek belgeler ile yapılan bir itiraz, size vizenizin verilmesini sağlayacaktır.
Bazı durumlarda ise yabancı ülke temsilcilikleri, vize verilen kişinin ülkesine geri dönmeyerek, kendi ülkelerinde kalabileceği ihtimaline göre, yapılan vize başvurularını reddetmektedir. Bu halde ise, itiraz dilekçesinde kişinin ülkesine geri döneceğine dair inandırıcı belgeler ibraz edilmelidir. Örneğin, kişi öğrenciyse ve okulu devam ediyorsa ya da kişi bir süredir aynı firmada çalışan pozisyonundaysa, kişinin Türkiye’de kayıtlı gayrimenkulleri mevcutsa, bunlar kişinin ülkesine döneceğine dair makul sebeplerdir. Bu hususlar, belgeleriyle birlikte itiraz dilekçesinde sunulduğu takdirde, kişiler vizelerini alabileceklerdir.
Bu nedenle, vize başvurusu reddedildiği takdirde, vize için kişiler öncelikle hemen hemen herkesin duyduğu endişeyi duysa da, vize koşullarını taşıdıklarını sebepleri ile birlikte ortaya koyabiliyorlarsa, mutlaka itiraz dilekçesinin süresi içerisinde yazılmasını tavsiye ederim. Yapılan itirazlar bir hafta gibi kısa bir sürede etkilerini göstermektedir.

VİZE ALMA VE REDDİ ile ilgili görsel sonucuVİZE ALMA VE REDDİ ile ilgili görsel sonucu


VİZE REDDİNDE ÖRNEK YAZILMIŞ DİLEKÇE ÖRNEGİ ;

................. nolu pasaport numaram ile yapmış oldugum başvurum olumsuz olarak degerlendirilmiştir.Ek olarak sunacağım bilgilerle başvurumun reddine itirazımı ve tekrar değerlendirilmesini istiyorum. 
Öncelikle sizlere temin etmiş olduğum nüfus kayıt örneğinde de olduğu gibi ........ tarihinde ...... .... ( eskı soyısmı ) ile evlenmiş olup yaklaşık 10 aylık bır evliliğim söz konusudur..... .... Almanya’da ikamet etmekte olan fakat evlılıkten sonra Istanbulda yasayan ve aynı zamanda Almanya’da Süresiz oturum ıznıne sahıp olan t.c vatandasıdır. ( ek belgelerde suresız oturum ıznıyle ılgılı evrak bulunmakta) 10 aylık sure zarfı ıcerısınde Almanyada yasama ıstegım veya talebim olmus olsaydı esımın durumundan dolayı aıle bırlesımı talebınde bulunmus olma ımkanım oldugunu ve Almanyada yasama ımkanım olacagının bılgısıne sahibim fakat suanda ve bu on ay ıcerısınde boyle bır talebım olmadı. Ve aynı zamanda sızlere basvurumda sundugum evraklarda ogrencı oldugumu gosteren belgede 8. donem yanı 4. sınıf ogrencısı oldugum ve dıplomamı alabılmem ıcın sadece 1 senem kaldıgı bılgısı mevcut. Sahsım adına sunu ozellıkle belırtmek ıstıyorum ben İdeallerı ve aynı zamanda hedeflerı olan bır bıreyım hedeflerımın ılk asamasında 4 senelık unıversıteyı bıtırmek var ve bunu bitirmeden Almanya veyahutta baska bır ulkede yasamak gıbı bır nıyetım soz konusu degıl .
Almanya’ya vıze basvurusunda bulunma talebım sadece ve sadece sızlere sunmus oldugum dogum belgesındede gozuken dogucak oğlumun dogumunda 21 yasında baba olucak bır bırey olarak 23 yasında anne olacak esımın doğum gıbı hayatının belkıde en zor anında yanında olmak ve aynı zamanda Bır babanın ılk kez baba oldugunda oglunun dogumunda yer alma gereklılıgım ve arzumdan kaynaklanmaktadır. Bunun dısında Almanyada yasama gıbı bır ıstegım suanda mevcut degıl ki bu konuyla ılgılı yıne yapmıs oldugum arastırmalarda ozellıkle cocuklu aılelerde aıle bırlesımı daha kolay gerceklesmekte buyuk bır ıhtımal olumlu sonuclanmakta bundan dolayı saten Almanyada yasama gıbı bır ıstegım olsa bu sekılde bır talebde bulunup bunu gerceklestırebılırım.
Ve Ek olarak su bılgıyıde sızlerle paylasmak ıstıyorum. Mısafır olarak ulkenıze gelmem ıcın davet gonderen kısı ..... ... ( Esımın Babası ) 30 seneye yakın Almanya federal devletınde calısmakta ( En son çalıstıgı işindeki sureyle ilgili bilgiler ek belgede mevcut) olan ve ulkenize entegre olmus bır kısı ...... ... nın damadı olarak da benım Almanyada yasama gıbı bır ıstegım veya talebım olurda bunu gerceklestırırsem Almanya federal devletıne Elımde bulundurdugum potansıyel ( 2 Senelık pazarlama bolumu mezunuyum ek belgelerde basarı belgelerımle bırlıkte Avrupada uyumlu dıplomamın ornegı mevcut ) ıle katkıda bulanabılecegıme eminim.
Ve son olarak sizlerden isteğim itirazımı değerlendirirken yeni baba olucak bir bireyin oğlunun doğumunda yer almayı ne kadar cok ıstedıgını goz onunde bulundurup bırazda duygusal olarak olayı degerlendırmenızı ıstıyorum aynı zamanda ıtırazımla ılgılı yapıcagınız butun degerlendırmelerde her turlu mulakata hazır oldugumu ve degerlendırmenın olumlu olması ıcın herturlu ıstegınızı yerıne getırebılecegımi ve bütün şartlara razı oldugumu belirtiyorum
Saygılarımla

İsim Soyisim 
VİZE ALMA VE REDDİ ile ilgili görsel sonucuvize reddine ile ilgili görsel sonucu
<script data-ad-client="ca-pub-2044130004774486" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Yorumlar