MELEKLER ve ŞEYTANLAR




Yazımın başlıgını görünce eminim hepinizin aklına spiritüel olaylardan  bahsedecegim  gelmiştir.Spiritüel ne demek önce buna bir bakalım.Genel olarak, ruhunu huzura kavuşturmayı bilen, iç dünyasında kendisi ile barışık olmayı seçen ve düşünce biçiminde pozitifliği benimsemiş kişiler için kullanılan bir sıfattır.

Melekler ve şeytanlar insanların oldukça ilgi duyduğu,araştırdıgı ve üzerine pek çok kitaplar yazdığı,filmler çektigi ,söyleşiler yaptığı bir konu olmakla birlikte hayatımızın içinde gece veya gündüz bizimle dualar ile veya düşünsel olarak daimi andıgımız varlıklardır.


Meleklerin insanlar ile karşılaştıklarında icra ettikleri ve kesin bildiğimiz görevleri, Tanrı ve insan arasında ulaklık yapmaktır. Melekler, Tanrı’nın insanlara isteklerini ve iradesini ilettiği kullarıdır. Tanrı’nın melekleri ne yaparlarsa yapsınlar Tanrı’nın isteği ile yaparlar. Tanrı’nın isteği ve iradesi dışında hiçbir şey yapmazlar.Buna karşın evrendeki tüm düzen ve düzenin değişimi Tanrı’nın isteği ile olur ve melekler birer araç olarak kullanılırlar.


Tabi birde kötülük var;Şeytan -Kötü ruhun, kötü birinin, kötülüğe teşvik edenin, kötülüğün temsilcisinin, karanlık ve delaletin önderinin, Allah'ın ve O'nu seven, O'na kullukta bulunan  herkesin büyük düşmanının müşahalaştırılmış şekli veya  kötülüğün sembolü olmuş varlık.


Dünyamızda yaşayan pek çok 2 ayaklı şeytan ve melek ruhlu insan var .Önce şeytanın izinde olan ve onun yolundan giden insan gruplarına bir bakalım ;

1- Kibirli zenginler.
2- İhanet eden, halkı aldatan tüccarlar.
3- Zalim idareciler.
4- Bol bol yalan yere yemin edenler.
5- Kul hakkı yiyenler.
6- Yetim malı yiyenler.
7- Cimri olanlar. Misafirden rahatsız olanlar.
8- İnsanları arkadan çekiştirenler. 
9- İnsanların iffet, ırz ve namuslarını kirleten ve bunları ortaya saçıp insanları rezil edenler.
10- Hırsızlık yapanlar. İnsanların mallarını çalanlar.
11- Eşine şiddet uygulayanlar.
12- Çocuklarının rızkını kumar ve başka yerde harcayanlar.
13- Çabuk öfkelenenler.
14- Cinayet işleyenler. İnsanlara zulmedenler.
15- Rüşvet alan, rüşvet veren ve aracı olanlar.
16- Yaşlı ve muhtaç kimselere zulmedenler.
17- İffetli bir kadın hakkında çirkince konuşanlar.
18- İnsanları aldatanlar.
19- Sözünden, vaadinden dönenler.
20- Kendini en iyi, en ihlaslı, en onurlu, en şerefli sayıp diğer insanları alçak, düşkün, rezil ve aşağılanmış görenler.
Böylece herkesi lekelemeye çalışanlar.
21- Yalan haberi veya dedikoduyu yayanlar. Onlar şeytanın habercisi sayılmışlardır.
22- Komşusuna eziyet eden, ortağını aldatan, yol arkadaşına zulmeden, borç alışverişini inkâr eden 
23- İnsanları aşağılayan. 
24- Kibir, riya, ikiyüzlülük, samimiyetsizlik
25- Başkasına yapılan bir kötülük veya haksızlığa gülüp geçen, ama kendisine yapıldığında isyan eden, egoist, bencil, şımarık, azgın, şaşkın, benmerkezci, huysuz kişiler 

Şeytanın  yani kötülügün sembolü olan farazi varlığın en çok sevdigi ve beraber yürüdüğü insan topluluklarıdır.

Bir de meleklerin izinde olan ; yüzüne baktığınızda nuru ,aydınlığı,ışığı görebildiginiz ,kalbinde doğaya,hayvana,insana ,çiçege,böcege kısaca dünya üzerinde nefes alıp veren her türden canlıya saygı ve sevgi dolu olabilen ,yalan söylemeyen,insanları kandırmayan,hak yemeyen ,adil ,sevecen,bonkör,din,dil,ırk ayrımı yapmadan insanı insan olduğu için sevebilen,egolarını yenmiş,arınmış sevgi dolu üst ruhlar da var


Dünya giderek faşizm niteligindeki liderleri seçip ,iyiye ,güzele,doğruya ulaşmayı bırakıp kötülüge doğru adım adım gitse de nadir de olsa meleklerin izinde olan üst ruhlara sahip,kalpleri iyilikle ve sevgi ile dolu insanlar da dünyamızda bulunmakta.Bu insanların ortak paydası dünyayı daha yaşanabilir,kötülüklerden arınmış,iyilik ve güzellikler ile dolu tüm nefes alan canlılar için yaşanabilir bir dünya haline dönüştürmektir.Tarihte yaşamış üst ruhlardan bir örnek Hz.Mevlana verilebilir .


yüzünden ışık ermiş insan ile ilgili görsel sonucu

Bu insanlara baktıgınızda sanki yüzlerinden nur saçılır.Onlarla konuşunca ruhunuz sanki tüm sorunlarından arınır,ferahlar ,pozitif enerji dolar.Yüzünüz ışıldar,kalbiniz sevinç dolar,kendinizi hayata yeniden doğmuş bir bebek gibi saf,temiz ve masum his edersiniz.
pozitif üst ruhlu insanlar ile ilgili görsel sonucuermiş insanlar  ile ilgili görsel sonucu

Bu tür kişiler sanki dünyaya mutluluk vermek,kötülüklerden arındırmak ,çevrelerine iyilik ve güzellik saçmak için gelmiş gibidirler.Ellerini dokundurdukları nesneleri veya kişileri sanki altın yumurtaya çevirirler .Yani parlayan,mutluluktan ışıldayan,arınmış ,mutluluk ile dolu kişiler haline dönüştürürler.Siz hiç  hayatınızda bu türden bir kişiye rastladınız mı ,yanınızdaki komşunuz,iş yerindeki bir kişi ,çevredeki bir esnaf ,varlıgını bile fark etmediginiz sokaktaki bir kişi bu türden yani melekleşmiş insan grubundan olabilir mi ?

Melekleşmiş insanlar dünyanın kaynaklarına değer katarak, dünyayı Cennet'e çevirirler. Şeytanlaşmış insanlarda, dünyanın kaynaklarını değersizleştirerek, dünyayı Cehennem'e benzetirler. 

Osho 'nun dediği gibi ; iyi insanlar cennete gitmez. İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur .İyi insanlar çogalırsa dünyayı cennete çevirmek mümkün olacaktır.Bu da sevgi ile mümkündür;insan sevgisi,doğa sevgisi,hayvan sevgisi,v.b....Sevgi hissi insanlarda  çogaldıkça dünyamızı çevreleyen sanki saf sevgiden oluşan görünmez bir halkalar zinciri oluşur ve bu halkalar birbirine kenetlenir .O zaman dünyamızın tümü sevgi  ile dolar ve işte cennet ...!!!

dünya  sevgi çemberi ile ilgili görsel sonucu

Dünya nereye gidiyor sizce ,melekler mi agır basıyor ,şeytanlar mı .?
Bence şeytanlar ,şeytanlaşmış insanlar maalesef ki dünyayı ele geçiriyorlar.İnsanoğlu ve dünya üzerinde yaşayan her canlı soyunun devamı için bununla nasıl mücadele etmek gerekiyor peki.Bunun üzerine neler yapabiliriz diye durup bir düşünmek ve bir an önce dünyayı kötülükten ve şeytanlaşmış ruhlardan kurtarabilmek  için hepimizin en azından iyi insanların bir araya gelip bir sevgi çemberi oluşturması ve bu iyilik çemberini büyütebilmek için iyilik saçmaya devam etmeleri gerekmektedir. 


İnsan olarak ortaya koyduğumuz  her davranışın mutlaka bir karşılığı vardır. Bununla ilgili atalarımız da pek çok atasözü söylemiştir. Ne ekersen onu biçersin, rüzgar eken fırtına biçer gibi.Bu nedenle iyi niyetle yaptığımız her şey er geç bize iyilik olarak geri dönecektir.
Bazı insanlar içinde bulundukları durumdan sürekli şikayet ederler. Oysa bilmek gerekir ki tüm olumsuzlukların temeli insan ruhunda saklıdır.Bencillik içinde yaşayan, diğer insanları önemsemeden , çıkar sevdasına kapılan insanlar dünyayı  yaşanmaz bir yer haline getirir. Konfüçyüs der ki:Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.
konfüçyüs ile ilgili görsel sonucu
İyilik içinde yaşamak, her zaman mutluluk olmak istiyorsak ilk önce kendi attığımız adımlara dikkat etmeliyiz.İnsanın atmış olduğu ilk adım, pek çok davranışın temelidir ve bu adımlar doğrultusunda hayatı şekillenir.Dünyayı yaşanabilir bir yapmak için insanlara dikenlerle değil güller ile yaklaşmalıyız.Böylece insan olmak, çok daha anlamlı, çok daha erdemli bir hale gelecektir.
Dünyayı GÜZELLİK kurtaracak, ve bir insanı SEVMEKLE başlayacak herşey. Bugün, yarın, ve sonsuza dek.Aslında parayla satın alınan herşeyden, hatta bazen bir çiçekten bile daha basit ve gerçek bir yolu var sevdiğini söylemenin. Cemal Süreya'nın dizlerindeki gibi:
"İkinci bir parıltı var senin bakışlarında
 Keşke yalnız bunun için sevseydim seni..." 

cemal süreya ile ilgili görsel sonucu
Bir gün değil, bir ömürde aldığınız her nefeste, verdiğiniz her nefesle sevin. Çünkü insanın var ettiği para belki bir yaşamı, bir insanı, bir hayatı satın alıyor gibi görünebilir; ama bir kalbi asla...
Bir şiir yazın, ya da sadece "Seni seviyorum" diyin. Sevin gitsin! Sevin işte, öylece, basitçe, sakince, sizce... Çünkü Dünyayı SEVGİ kurtaracak!

Tüm dünya ve üzerinde yaşayan her canlı türüne ; 
en içten sevgilerimle ...💖

01shutterstock_1144325321


ları 24 Haziran 2018 Genel SeçimK Seçmen Sorgulama, nerede oy kullanacağım?SK Yurtdışı Seçmen Sorgulama
  • Adana Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Adıyaman Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Afyon Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ağrı Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Amasya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ankara Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Antalya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Artvin Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Aydın Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Balıkesir Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bilecik Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bingöl Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bitlis Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bolu Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Burdur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bursa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Çanakkale Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Çankırı Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Çorum Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Denizli Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Diyarbakır Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Edirne Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Elazığ Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Erzincan Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Erzurum Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Eskişehir Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Gaziantep Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Giresun Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Gümüşhane Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Hakkâri Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Hatay Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Isparta Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Mersin Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • İstanbul Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • İzmir Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kars Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kastamonu Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kayseri Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kırklareli Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kırşehir Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kocaeli Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Konya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kütahya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Malatya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Manisa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Mardin Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Muğla Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Muş Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Nevşehir Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Niğde Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ordu Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Rize Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Sakarya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Samsun Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Siirt Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Sinop Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Sivas Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Tekirdağ Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Tokat Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Trabzon Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Tunceli Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Şanlıurfa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Uşak Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Van Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Yozgat Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Zonguldak Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Aksaray Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bayburt Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Karaman Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kırıkkale Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Batman Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Şırnak Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bartın Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ardahan Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Iğdır Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Yalova Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Karabük Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kilis Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Osmaniye Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Düzce Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018 Genel Seçim
  • YSK Seçmen Sorgulama, nerede oy kullanacağım?
  • YSK Yurtdışı Seçmen Sorgulama
  • Adana Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Adıyaman Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Afyon Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ağrı Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Amasya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ankara Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Antalya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Artvin Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Aydın Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Balıkesir Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bilecik Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bingöl Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bitlis Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bolu Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Burdur Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bursa Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Çanakkale Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Çankırı Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Çorum Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Denizli Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Diyarbakır Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Edirne Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Elazığ Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Erzincan Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Erzurum Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Eskişehir Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Gaziantep Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Giresun Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Gümüşhane Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Hakkâri Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Hatay Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Isparta Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Mersin Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • İstanbul Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • İzmir Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kars Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kastamonu Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kayseri Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kırklareli Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kırşehir Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kocaeli Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Konya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kütahya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Malatya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Manisa Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kahramanmaraş Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Mardin Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Muğla Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Muş Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Nevşehir Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Niğde Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ordu Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Rize Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Sakarya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Samsun Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Siirt Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Sinop Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Sivas Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Tekirdağ Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Tokat Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Trabzon Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Tunceli Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Şanlıurfa Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Uşak Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Van Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Yozgat Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Zonguldak Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Aksaray Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bayburt Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Karaman Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kırıkkale Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Batman Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Şırnak Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Bartın Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Ardahan Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Iğdır Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Yalova Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Karabük Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Kilis Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Osmaniye Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
  • Düzce Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018

  • <script data-ad-client="ca-pub-2044130004774486" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

    Yorumlar