GÜLMENİN FAYDALARI

                             
 Hayatın stresi ,koşuşturması içerisinde hangimizin gülmeye ihtiyacı yok ki?


Gülen insanlar daha sağlıklıdır çünkü gülmek stres hormonlarını azaltıp,bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Gülmek, ruhiyemizi belirleyen beta-endorfin adı verilen hormon seviyenizi %27, büyüme hormonunu da %87 arttırır.

   Hele, katıla katıla gülmek ,bundan  daha güzel ne olabilir ki şu hayatta .

katıla katıla gülmek ile ilgili görsel sonucu
Gülmenin faydalarından olan büyüme hormonu, hormon eksikliği olan hastalarda kullanılır ve kas ve kemiklerin yanısıra bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir, vücut yağını azaltır.Sporcuların performanslarını arttırmak için kullandıkları hormon da budur.Kızlar zayıflamak için bol bol gülelim. :D

Gülmek aynı zamanda üç ayrı hormonun seviyesini de azaltır; kortizol, dopak ve epinefrin. Epinefrin yani daha çok bilinen adıyla adrenalin, korktuğumuzda “uç veya kaç” tepkisini tetikler.Kronik seviyelerde, bu üç hormonda bağışıklık sistemine zarar verir ve başka hastalıklara da katkı yaparak sağlığınızı etkiler.Aynı zamanda, diabetik hastalarda yapılan testlerde kocaman bir kahkahanın, iyi kolestrolu arttırıp ve enflamasyonu azalttığı gözlemlenmiştir.
İçten bir kahkaha beyne oksijen gitmesini kolaylaştırırken tansiyonun dengede tutulmasına ve hormonların düzenlenmesine zemin hazırlamaktadır. Gülme esnasında, beyindeki alt kranial sinirler koordineline olarak çalışarak, endorfin salgısının yükselmesine ve pozitif uyarıcıların devreye girmesine olanak sağlamaktadır. Omurga sağlığında olduğu gibi 45 dakika çalışıp 15 dakika dinlenme esasına beyin sağlığı için de uyulması gerekmektedir. Gün içinde gülmek, bir arkadaşla sohbet etmek veya kahve gibi ritüellerle beyindeki yükü azaltarak es verdirilmesi gerekmektedir.
  • Gülmenin faydaları ;
  • Gülmenin Bağışıklık Sitemine Faydaları: Kahkaha doğal antihistaminikler salgılaması içi vücuda bir uyarıda bulunur. T-hücreleri vücutta doğal antibiyotik görevi yapar ve iyi bir kahkaha bunu aktive eder. Böylece bağışıklık sistemi güçlenir ve mikroplarla rahat bir şekilde mücadele eder. Kahkaha aynı zamanda kandaki oksijeni arttırdığı için vücuttaki oksijenli kan da artar. Bu durum vücudun patojenlere karşı güçlenmesini sağlar.
  • Hipertansiyonu engeller: Gülmek kan basıncını normal düzeye getirir, derin nefes almayı sağlar. Bu da oksijen ve gerekli tüm besinlerin kan dolaşımını arttırmasına neden olur.
  • Masaj etkisi vardırİyi bir kahkaha vücutta masaj etkisi yapar. Bacak, sırt, karın, solunum ve yüz kasları için çok iyi bir egzersizdir. Sadece gülerek iç organlarınızı yatıştırabilir karın kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Böylece hiçbir sindirim ve besin emilimi problemi yaşamazsınız. Güçlü bir kahkaha diyaframınızın titreşmesine neden olur. Derin nefes almış gibi olursunuz. Bu sebeple iyi bir solunum egzersizi yapmış olursunuz.
  • Hormonlar üzerinde düzenleyici etkisi vardır: Gülmek ağrıyı azalttığı için endorfin hormonlarının salgılanmasına sebep olur. Dolayısı ile depresyon ya da anksiyete duygularının azalması sağlanır. Kişinin daha pozitif ve olumlu düşünmesine yardımcı olur.
  • Pozitif davet özelliği vardır: Kahkaha, kişinin özgüvenini yükseltir. Zihinsel dağınıklıklar karşısında mücadele etmenizi sağlar. Etrafınızdaki insanlar üzerinde pozitif etki bırakır. Birlikte gülmek, empati kabiliyetini arttırır. İnsanlar arasındaki mesafeyi azaltır ve sağlıklı iletişimi arttırır.
  • Kan şekerini dengeleyicidir: Kahkaha kan şekeri seviyelerini kontrol eder. Diyabet tedavisinde önemlidir.
  • Mutlu insanlar gereksiz yemek yemez. Böylece yeme bozuklukları yaşamamış olursunuz. Kahkaha mutluluğun dışa yansımasıdır. Günde on kez kahkaha atan bir insan 30 kalori yakar.
  • Sosyal bir olay olan gülme olayı, benlik duygusunu yükseltir.
  • Gülmek, ağrıya toleransın artmasına sebep olur.
  • Mizaha yönelme duygusu, beden dengesinin sağlanmasına sebep olur.
gülmek üzerine karikatürler ile ilgili görsel sonucu

  • Gülmeyi adet haline getirmiş bir bünye kötü huylu tümörlere karşı koyabilir.
  • Vücuttaki genel ağrılardan gülme sayesinde kurtulursunuz.
  • Gülmek, cinsel yaşamın da daha iyi olmasını sağlar.
  • gülmek ve cinsel yaÅŸam üzerine karikatür ile ilgili görsel sonucu
  • Soğuk algınlığından korur.
  • Sindirimin kolaylaşmasında etkilidir.
  • İyi bir kahkaha sizi saldırganlıktan korur.
  • Gülmenin faydaları arasında belki de en dikkat çeken durum, bir insanın çekici olmasına %100 katkı sağlamasıdır.
 Gülmenin Zararları
Gülmenin faydaları olduğu kadar zararları da vardır

Gülmek irade güçlüğünü azaltarak kişinin saygınlığını yitirmesine neden oluyor.
gülmek ve çekicilik  üzerine karikatür ile ilgili görsel sonucu

Aşırı gülmek solunum yollarını açarak gülerken mikropların solunuma yapışmasını sağlıyor. Bu durum sonucunda ise bronşit ve astım rahatsızlıkları görülüyor.

Gülerken idrar tutamama sorunları baş gösteriyor.

Gülerken başım ağrıdı deyiminin gerçeklik payı yüksektir.

Gülerken karın kası yırtılmaları gerçekleşebilir.Çok nadir olmakla birlikte bazı kişilerin gülerken çenelerinin yerinden çıktığı görülmüştür.

Gülmenin o kadar yararı var ki bu kadarcık zarar hiç dikkate bile alınmayabilir bence .

Bir de gülmek  bulaşıcıdır. Bir komedi filmini sinemada, kahkahalarla gülen kalabalık bir izleyici kitlesi ile birlikte izlemekle, evde tek başına izlemek farklıdır. Evde tek başına izlenen sahne, ne kadar komik olursa olsun kahkahalarla gülene pek rastlanmaz. Oysa kalabalık bir grupta herkesin kahkahalarla güldüğü bir şaka söz konusu olduğunda o şakayı pek komik bulmasak da gülenlere katılırız. 


gülmek üzerine karikatürler ile ilgili görsel sonucu
Gülmek güvende ve rahat hissedildiği zaman ortaya çıkan bir süreç olduğundan topluca gülmenin sosyal bağları güçlendirici bir etkisi de vardır. 

Dünyanın en hırsız erkeği ile en hırsız kadını evlenir. Bir bebekleri olur. Doğduğunda bebeğin bir eli kapalıdır. Uğraşıp açarlar. Bir de ne görsünler? "Ebenin yüzüğü."  
Ä°lgili resim


İki laz yılan olan Temel'le İdris yolda gidiyorlarmış. Birden Temel İdris'e dönüp:"Ula İdris biz zehirli miydik yoksa zehirsiz mu?" diye sormus.İdris şaşırmış "Ula ne oldu gene" demiş.Temel de: "Ula biraz once dilimi ısırdım da," demiş.
İKİ LAZ YILAN ile ilgili görsel sonucu


Gülmek bulaşıcıdır, boş verin ağlamayı!.. Gülümseyin ve bol bol gülün ki, yayılsın evrene mutluluk enerjisi. Kahkahalar atın, inadına hem de…


Bir kahkaha bir kalem pirzola yemek gibidir.Tabiki herşeyde olduğu gibi gülmeyi de dozunda bırakmak kaydı ile .Hayatınıza her zaman gülücüklerin ,kahkaların eşlik etmesi dileğimle ....

gülmek ile ilgili görsel sonucu


<script data-ad-client="ca-pub-2044130004774486" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Yorumlar